ГоловнаСвіт

Пелосі прибула на Тайвань

Літак з нею приземлився в Тайбеї. 

Пелосі прибула на Тайвань
Фото: EPA/UPG

Спікерка Палати США Ненсі Пелосі прибула на Тайвань. Літак ВПС США приземлився в столиці Тайбеї.

Про це пише казахстанське медіа NUR.KZ із посиланням на місцеве телебачення. "Наш візит підтверджує, що Америка підтримує Тайвань: міцну, яскраву демократію та нашого важливого партнера в Індо-Тихоокеанському регіоні", – написала Пелосі у твіттері. 

Літак Військово-повітряних сил США приземлився на Тайвані після вильоту з Малайзії, пише Reuters.

Агентству не вдалось встановити, чи справді вона сіла в літак рейсу SPAR19, оскільки ці дані офіційно не повідомлялись з міркувань безпеки. Її візит став очевидним тільки тоді, коли вона спустилась по трапу. 

Літак вилетів з Куала-Лумпура та тримав курс в бік Борнео за маршрутом, що огинає Південно-Китайське море. 

Під час польоту цього літака винищувачі Китаю були спрямовані до Тайванської протоки. Американський літак, за даними медіа, також супроводжували винищувачі США, що базувались в Японії. 

Пелосі відвідала Тайвань попри застороги Китаю. Пекін заявляв, що будуть "жорсткі заходи", якщо Пелосі не відмовиться від запланованого візиту. Аж до перехоплення урядового літака.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Літак ВПС США з Ненсі Пелосі приземлився в Тайбеї
Фото: Міністерство закордонних справ Тайваню
Літак ВПС США з Ненсі Пелосі приземлився в Тайбеї

Фото: EPA/UPG

Фото: NUR.KZ

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Китайський лідер Сі Цзиньпін застеріг президента США Джо Байдена “не гратися з вогнем” у питанні Тайваню. Байден відповів, що політика США щодо Тайваню не змінилася і що Вашингтон рішуче виступає проти односторонніх намагань змінити статус-кво або підірвати мир і стабільність у Тайванській протоці. 

Тайвань – це держава з обмеженим міжнародним визнанням, яку КНР вважає своєю "відколотою" частиною. Згідно з міжнародними зобовʼязаннями, Вашингтон в разі нападу на Тайвань повинен забезпечити цю країну зброєю для самозахисту. 

Вашингтон і Пекін постійно мають суперечки через тайванське питання. США наполягають, що Китай не має права посягти на Тайвань, а КНР тим часом звинувачує американців у втручанні у "внутрішні справи". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram