ГоловнаСвіт

Зеленський у зверненні до ЄС щодо членства України в Євросоюзі: "Не спізніться"

Зеленський у зверненні до ЄС щодо членства України в Євросоюзі: "Не спізніться"
Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський закликав лідерів ЄС не зволікати з прийняттям України до Євросоюзу. 

Про це президент України заявив у відеозверненні до Європейської ради та до народів Європи.

"Північний потік-2" ви заблокували. Ми вам вдячні. І це правильно. Але теж також було трохи запізно. Бо якби було вчасно, Росія не створила б газову кризу. Принаймні був би шанс. А тепер ми з вами готуємо членство України в Європейському Союзі. Нарешті. Ось тут я вас прошу – не спізніться. Будь ласка", - сказав він.

Глава держави перерахував країни ЄС і озвучив їхнє ставлення до питання членства України.

Він виокремив Німеччину та Угорщину з їхніми позиціями і згадав меморіал пам'яті масових убивств у Будапешті. 

"Я був на вашій набережній. Я бачив цей меморіал... Взуття на річці Дунай. Про масові вбивства. Я був зі своєю сім’єю. Послухай, Вікторе (Орбан, прем'єр Угорщини. - LB.ua), знаєш, що відбувається в Маріуполі? Будь ласка, якщо зможеш, сходи на свою набережну. Подивись на те взуття. І ти побачиш, як масові вбивства можуть повторюватись у сучасному світі. І це сьогодні робить Росія. Те саме взуття. У Маріуполі, там такі самі люди. Дорослі і діти. І дідусі, і бабусі. І їх там тисячі. І цих тисяч уже нема. А ти вагаєшся – вводити санкції чи ні? Вагаєшся – пропускати зброю чи ні? Вагаєшся – торгувати з Росією чи ні? Немає часу вагатися. Час уже вирішувати", - зазначив Володимир Зеленський.

"Ми віримо у вас. Нам потрібна ваша підтримка. Ми віримо у твій народ (Угорщини. - LB.ua). Ми віримо у Європейський Союз. І ми віримо, що у вирішальний момент Німеччина також буде з нами", - додав він при цьому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram