ГоловнаСвіт

Норвегія закликає своїх громадян не їздити до України

"У зв’язку з напруженою та непередбачуваною ситуацією".

Норвегія закликає своїх громадян не їздити до України

Міністерство закордонних справ Норвегії рекомендує своїм громадянам не їздити до України без нагальної потреби. Відповідне застереження оприлюднене на сайті норвезького зовнішньополітичного відомства.

У міністерстві нагадали, що з 2014 року громадянам Норвегії рекомендовано не їздити до Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму. 

"У зв’язку з напруженою та непередбачуваною ситуацією в Україні Міністерство закордонних справ посилює застереження щодо подорожей. Міністерство закордонних справ тепер також запроваджує рекомендації щодо подорожей, які стосуються всієї країни: Міністерство закордонних справ рекомендує утриматися від будь-яких поїздок до України, які не є абсолютно необхідними. Ситуація в Україні може змінитися в найкоротші терміни", - йдеться у заяві.

Раніше сьогодні президент США Джо Байден закликав американських громадян негайно покинути Україну і попередив про потенційний великий конфлікт із Москвою, якщо американські та російські війська вступлять у бій на українській території.

Після цього Міністерство закордонних справ Ізраїлю оголосило обов'язкову евакуацію сімей співробітників посольства в Києві.

Міністерство закордонних справ Латвії закликає своїх громадян, які наразі перебувають в Україні, найближчим часом покинути її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram