ГоловнаСвіт

У Росії на шахті, де перебували майже 300 гірників, стався вибух (оновлено)

Відомо про 11 загиблих, понад 40 постраждали, місцезнаходження 49 осіб наразі невідоме.

Фото: EPA/UPG

На шахті "Листвяжна" у Кемеровській області РФ стався вибух. На цей час усередині перебували 287 людей. 

Агентство "Интерфакс" із посиланням на джерело у службах технічного нагляду регіону передає, що у вентиляційному штреку на глибині 250 метрів прогримів вибух. Після цього виникла пожежа.

Агентство ТАСС із посиланням на джерело повідомляє, що причиною пожежі в "Листвяжній" стало займання вугільного пилу, вибуху не було.

Фото: EPA/UPG

Усіх працівників з підприємства евакуювали. Близько 40 із них постраждали - отруїлися продуктами горіння. На даний момент 43 особи перебувають у лікарні, двоє перебувають у тяжкому стані, один робітник загинув.

У МНС РФ підтвердили евакуацію 215 людей, інші все ще підіймаються на поверхню.

Водночас місцезнаходження 49 осіб не встановлено.

Оновлення. За останніми даними, загинули 11 людей, понад 40 людей постраждали. З шахти не змогли піднятися 49 людей, передає ВВС. В адміністрації Кемеровської області повідомили, що на момент аварії у шахті перебували 285 гірників, 239 з них були виведені на поверхню.

Гірники, які залишилися у шахті, самостійно вийти не можуть через сильне задимлення та дальнє розташування штреку. До них прямують рятувальники

У регіональному центрі медицини катастроф уточнили, що у постраждалих, які перебувають у лікарні, - отруєння продуктами горіння, травм немає.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, удосвіта 31 липня у Донецькій області стався вибух у північному польовому конвеєрному штреку ШУ "Покровське" на горизонті 815 м. Загинули 6 гірників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram