ГоловнаСвіт

Путін застеріг світ від переходу червоних ліній щодо Росії (оновлено)

"Пошкодують так, як давно ні про що не шкодували".

Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін застеріг світ від переходу червоних ліній щодо РФ.

"Недружні акції щодо Росії не припиняються. У деяких країнах завели непристойну звичку з будь-якого приводу, а частіше за все взагалі без приводу чіпляти Росію. Спорт якийсь! Ми ведемо себе якомога стриманіше, можна сказати скромно", - заявив Путін під час щорічного послання Федеральним зборам РФ.

Він додав, що Росія хоче мати хороші стосунки з усією світовою спільнотою, але постійно стикається з хамством.

"То тут, то там чіпляють Росію, а навколо них, як навколо Шерхана, крутяться дрібні "табаки". Все як у Кіплінга. Підвивають, щоб задобрити свого суверена", - сказав Путін.

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Фото: kremlin.ru

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

"Ми не хочемо спалювати мости, але якщо хтось сприймає наші хороші наміри як байдужість чи слабкість і сам має намір спалити чи навіть взірвати ці мости, повинен знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою і жорсткою", - сказав Путін.

За його словами, організатори спроб замаху на "корінні інтереси безпеки" Російської Федерації "пошкодують про це так, як давно ні про що не шкодували".

"У нас вистачить терпіння, відповідальності, професіоналізму, впевненості у собі та своїй правоті і здорового глузду при прийнятті рішень. Сподіваюсь, що нікому не прийде в голову перейти щодо Росії так звану червону лінію, а де вона буде проходити, це ми будемо визначати в кожному конкретному випадку самі", - сказав Путін.

Оновлення. Прессекретар російського президента уточнив, які саме "червоні лінії" мав на увазі Путін.

"Що стосується "червоних ліній", то вони очевидні. Насамперед, це наші національні інтереси, інтереси нашої безпеки зовнішньої, інтереси нашої безпеки внутрішньої щодо недопущення втручань когось ззовні, будь то наші вибори або інші внутрішньополітичні процеси, це недопущення образливої розмови з нашою країною, недопущення ущемлення економічних інтересів нашої країни", - цитує Пєскова РИА Новости.

Нагадаємо, що від послання Путіна до парламенту очікували якого сигналу щодо України. Окремі коментатори заявляли, що він може заявити або про включення окупованих територій Донецької і Луганської областей до складу Росії, або про визнання їх суверенітету. Цього не сталося, і слово "Україна" у посланні прозвучало лічені рази і лише в контексті порівняння долі Віктора Януковича та Олександра Лукашенка, якого начебто намагалися вбити. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram