ГоловнаСвіт

США звинуватили Росію у зловживанні правом постійного члена Радбезу ООН

РФ намагається спотворити реалії розпаленого Росією конфлікту на сході України та анексії нею Криму.

США звинуватили Росію у зловживанні правом постійного члена Радбезу ООН
Совет безопасности ООН
Фото: ООН/Мануэль Элиас

Сполучені Штати вважають, що Росія зловживає правом постійного члена Ради Безпеки ООН з метою просування власного порядку денного по Криму, який вона протиправно окупувала та оголосила своєю територією.

Про це заявила представник Постпредства США при ООН Тріна Саха, передає “Укрінформ”.

"Сьогоднішня зустріч є продовженням зловживання Росією своїм місцем у Радбезі для організації заходів з українського питання, покликаних спотворити реалії розпаленого Росією конфлікту на сході України та анексії нею Криму", - сказала представник Постпредства США під час неформального засідання по Криму за формуло Арріа, організованого Москвою.

Вона зауважила, що РФ хотіла б, щоб усі запрошені відзначили разом з нею річницю “референдуму” в Криму 2014 року, який став “грубим ігноруванням РФ міжнародного права” та Статуту ООН. За її словами, Росія не має підтримки більшості міжнародного співтовариства у своїх спробах привласнити Крим, що підтверджують голосування в Генасамблеї ООН. Водночас суверенітет і територіальну цілісність України підтримує переважна більшість країн в ООН.

У цьому зв’язку представник США закликала Росію "негайно припинити тривалу агресію в Україні та виконати зобов'язання, які вона взяла на себе відповідно до підписаних Мінських угод, повернути повний контроль над Кримським півостровом Україні".

Нагадаємо, що Російська Федерація викликала свого посла в США Анатолія Антонова на консультації, "щоб проаналізувати перспективи відносин з Вашингтоном".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram