ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що США намагається знищити "вкрай лівий фашизм"

Після виступу президента демонстранти спалили американський прапор.

Трамп заявив, що США намагається знищити "вкрай лівий фашизм"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Американський президент Дональд Трамп вважає, що Сполучені Штати намагається знищити "вкрай лівий фашизм". Про це він заявив 4 липня біля Національного меморіалу Гора Рашмор під час урочистостей з нагоди Дня незалежності США, передає The Guardian.

"Наша нація стає свідком жорстокої кампанії, спрямованої на те, щоб знищити нашу історію, споганити наших героїв, стерти наші цінності і перевиховати наших дітей. Розлючені банди намагаються повалити статуї наших засновників, зіпсувати наші святі пам'ятники і почати хвилю насильницьких злочинів в наших містах", - сказав Трамп.

За його словами, зараз в США "виганяють людей з роботи, ганьблять інакомислячих і вимагають повного підпорядкування від тих, хто не згоден".

Такі дії він назвав "тоталітаризмом" і "вкрай лівим фашизмом".

"У наших школах, наших ньюсрумах, навіть в корпоративних залах засідань присутній новий вкрай лівий фашизм, який вимагає абсолютної вірності. Якщо ти не розмовляєш цією мовою, не виконуєш цих ритуалів, не читаєш цих мантр і не дотримуєшся цих заповідей, то ти будеш підданий цензурі, вигнанню, тебе занесуть в чорний список і покарають", - пояснив Трамп.

"З нами цього не станеться. Не робіть помилки, ця ліва культурна революція покликана повалити американську революцію", - підкреслив президент США.

Промову з нагоди Дня незалежності США Трамп також виголосив біля Білого дому. Після чого демонстранти з Революційної комуністичної партії спалили американський прапор.

"Крайні ліві протестувальники спалили американський прапор біля Білого дому, скандуючи: "Америка ніколи не була великою", тільки через кілька хвилин після того, як президент Трамп завершив промову з нагоди Дня незалежності", - пише видання The Hill.

Перед цим активісти влаштували акцію "Відмовся від фашизму", а також закликали Трампа і віцепрезидента США Майка Пенса піти у відставку.

Нагадаємо, на початку червня Сполучені Штати охопили масові протести, викликані загибеллю 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда після жорсткого затримання поліцією в штаті Міннесота.

Акції супроводжувалися поваленням пам'ятників історичним особистостям, які, на думку протестувальників, були пов'язані з рабством.

Після цього Трамп підписав указ, який передбачає суворе покарання за вандалізм і знищення пам'ятників.

Незважаючи на епідемію, влада не стала відмовлятися від урочистих заходів з нагоди Дня незалежності США. У Вашингтоні пройшов проліт військової авіації і феєрверк. При цьому більшість слухачів на виступі Трампа біля Білого дому були без захисних масок, як і сам президент.

США посідають перше місце в світі за кількістю інфікованих. В останні дні добовий приріст заражень перевищував 50 тисяч.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram