ГоловнаСвіт

У США зареєстрували рекордну кількість нових випадків коронавірусу: понад 45 тис. за добу

Інтенсивність поширення інфекції в Штатах стрімко зростає.

У США зареєстрували рекордну кількість нових випадків коронавірусу: понад 45 тис. за добу
Фото: EPA/UPG

У США 26 червня був зареєстрований новий рекорд з добового приросту нових випадків коронавірусу. Про це пише агентство Reuters, посилаючись на дані федеральної і місцевої влади.

Протягом доби в Штатах було підтверджено 45 242 випадки COVID-19 - це абсолютний максимум з початку епідемії і майже на 6 тис. випадків більше попереднього рекордного показника, який був зареєстрований 25 червня.

На цьому тижні в США фактично щодня фіксують добові рекорди, максимальні показники до цього реєструвалися в квітні, а потім інтенсивність поширення інфекції почала падати.

За підрахунками Associated Press, за останні два тижні середньодобовий приріст нових випадків зараження в США збільшився більш ніж на 50%.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі констатував, що ситуація з захворюванням на коронавірус в країні дуже серйозна, передає BBC.

Під час п'ятничного брифінгу представники Білого дому закликали молодих американців пройти тест на вірус, навіть якщо у них немає симптомів захворювання.

Фахівці в галузі охорони здоров'я відзначають, що реальні цифри щодо хворих можуть бути в 10 разів вищі офіційних.

У деяких штатах - наприклад, Техасі, Флориді та Арізоні - погіршення ситуації змусило владу відкласти зняття введених раніше коронавірусних обмежень.

Сполучені Штати є абсолютним лідером за кількістю інфікованих (близько 2,5 млн осіб) і смертей від коронавірусу (понад 125 тис.). Далі йде Бразилія (1,2 млн заразилися і 56 тис. смертей) і Росія (626 тис. інфікованих і майже 9 тис. смертей).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram