ГоловнаСвіт

Китай запроваджує смертну кару за приховування симптомів коронавірусу

Влада заборонила хворим з температурою чи кашлем подорожувати країною.  

Китай запроваджує смертну кару за приховування симптомів коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Національна комісія з охорони здоров'я Китаю 15 лютого заборонила жителям з кашлем, температурою та іншими симптомами вірусного захворювання пересуватися країною в автобусах, поїздах і літаках.

Крім того, усі громадяни, що повертаються додому після свят із зони вогнища епідемії, повинні залишатися вдома або під наглядом лікарів 14 днів. Ті, хто відмовляться від карантину, будуть покарані, передає DW.

В опублікованій у суботу, 15 лютого, заяві китайського суду вказується, що за навмисне приховування симптомів нового коронавірусу COVID-19 або спотворення інформації про стан хворого можуть стратити.

Приховування історії своїх подорожей теж може вважатися кримінальним злочином. Людина, яка стала джерелом інфекції і призвела до поширення вірусу, буде звинувачена у створенні загрози суспільній безпеці. Вона може бути засуджена до 10-річного або довічного тюремного ув'язнення, або до смертної кари.

За останніми офіційними даними, на материковій частині Китаю від вірусу померли понад 1500 осіб, понад 66,5 тисячі осіб були інфіковані.

Першу смерть від коронавірусу зафіксували в Європі. 15 лютого у Франції помер 80-річний турист із Китаю.

До сьогодні за межами материкового Китаю смерті від нового коронавірусу зафіксовано в Гонконзі, Японії та на Філіппінах.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram