ГоловнаСвіт

Поліція Таїланду ліквідувала військового, який застрелив 25 осіб

Ще 63 людини отримали поранення, дев'ять з них перебувають в критичному стані.

Поліція Таїланду ліквідувала військового, який застрелив 25 осіб
Фото: EPA/UPG

Поліція Таїланду ліквідувала військовослужбовця, що влаштував стрілянину у місті Накхонратчасіма, в результаті якої загинули 26 осіб, зокрема 13-річний хлопчик. Про це повідомляє Reuters.

Правоохоронці встановили особу стрільця - це 32-річний молодший офіцер Джакрапант Томма з військового табору Суратхампітхак. 

AFP пише, що чоловік був убитий в неділю вранці біля FoodLand в ТЦ. Інший співрозмовник уточнив, що стрілка ліквідували в підвалі будівлі.

За інформацією видання, військовий відкрив стрілянину через особисті проблеми, пов'язані з продажем будинку. За даними Reuters, основним мотивом нападника була образа через угоду із землею, в результаті якої він відчув себе обдуреним.

Нагадаємо, військовослужбовець відкрив стрілянину в торговому центрі міста Накхонратчасіма на північному сході Таїланду напередодні, 8 лютого. Спочатку Томма почав стріляти на військовій базі, де вбив трьох людей. Після цього він вкрав зі своєї частини вогнепальну зброю, вирушив у центр міста і почав розстрілювати городян. Приїхавши до торгового центру Terminal 21, чоловік взяв у заручники 16 осіб, всі свої дії він коментував у facebook, згодом його акаунт у соціальній мережі було заблоковано.

За останніми даними, в результаті стрілянини загинули 26 осіб, ще 63 отримали поранення, дев'ять з них перебувають в критичному стані. За даними Thai News Agency, під час перестрілки загинули зокрема один спецпризначенець і одна дитина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram