ГоловнаСвіт

У Китаї через коронавірус закрили вісім міст, кількість померлих перевищила 25

ВООЗ поки що не вважає, що новий штам вірусу загрожує всьому світу.

У Китаї через коронавірус закрили вісім міст, кількість померлих перевищила 25
Фото: EPA/UPG

Станом на ранок 24 січня вже як мінімум вісім міст китайської провінції Хубей ізолювали через коронавірус, що викликає пневмонію.

Жителів закликали не залишати межі своїх населених пунктів, передає Associated Press.

"Щонайменше вісім міст закрили: Ухань, Ечжоу, Хуанганг, Чибі, Цяньцзян, Чжицзян, Цзінмень і Сяньтао - усі в провінції Хубей у Центральному Китаї, де була зосереджена хвороба", - йдеться в повідомленні.

Влада міста Ухань, звідки, ймовірно, почав поширюватися новий штам вірусу, побудує спеціальну лікарню для інфікованих. Відкрити її планують до 3 лютого.

Відомо про 26 випадків смерті хворих на цей вірус. Підтверджено понад 800 випадків зараження. ВООЗ поки що не вважає новий штам вірусу загрозливим для всього світу.

Нагадаємо, ексголова МОЗ України Уляна Супрун повідомила, що одужання від нового "уханського" штаму коронавірусу (2019 nCOV) залежить від імунітету хворого. Найбільший ризик зараження і летального наслідку в людей зі слабким імунітетом.

"Поки що відомо, що люди, які померли внаслідок зараження вірусом, мали проблеми зі здоров'ям, у тому числі слабкий імунітет. Також із померлих більшість були похилого віку. У багатьох із них були супутні захворювання, як цироз печінки, гіпертонія, цукровий діабет або хвороба Паркінсона", - пояснила Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram