ГоловнаСвіт

Через фейки про початок Третьої світової в США "впав" сайт призовної служби

Твіти з хештегом #WorldWarIII з'явилися після вбивства іранського генерала Сулеймані.

Через фейки про початок Третьої світової в США "впав" сайт призовної служби
Фото: EPA/UPG

У США тимчасово перестав працювати сайт призовної служби через дезінформацію в мережі про початок Третьої світової війни на тлі "участі" Америки в убивстві іранського генерала Сулеймані.

Про це повідомляє Selective Service у Twitter.

"Через поширення дезінформації наш вебсайт натепер відчуває великі обсяги трафіку. Якщо ви намагаєтесь зареєструвати або підтвердити реєстрацію, будь ласка, зайдіть пізніше сьогодні, оскільки ми працюємо над вирішенням цієї проблеми. Ми цінуємо ваше терпіння", - йдеться в повідомленні.

При цьому раніше на сторінці призовної служби з'явився пост про те, що надзвичайного стану в країні не вводили і призовна служба працює у звичайному режимі.

Люди почали масово заходити на сайт призовної служби, щоб перевірити, чи немає там повідомлення про початок Третьої світової війни, повідомляє  СTV. Раніше у Twitter з'являлися твіти з хештегом #WorldWarIII після того, як деякі американські медіа написали про те, що Трамп дав наказ убити іранського генерала Сулеймані.

Також, як пишуть ЗМІ, іншою причиною, що призвела до паніки, стало те, що в Ірані пообіцяли помститися США за вище згадані події.

Згідно із законодавством США, у разі мобілізації окремі категорії громадян будуть зобов'язані вступити в армію, незважаючи на те, що в країні з 1973 року служба проходить винятково на контрактній основі.

Нагадаємо, командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Касема Сулеймані був убитий уночі проти 3 січня в результаті авіаудару США в районі міжнародного аеропорту в Багдаді. Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран порівняв убивство Сулеймані з оголошенням війни та пообіцяв у відповідь заходи.

Тим часом НАТО призупинило навчальні місії в Іраку через напружену ситуацію.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram