ГоловнаСвіт

У США заарештували ще одного ділового партнера Фрумана і Парнаса

Фрумана і Парнаса звинувачують у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.

У США заарештували ще одного ділового партнера Фрумана і Парнаса
Дональд Трамп и Дэвид Корреа
Фото: independent.co.uk

Агенти ФБР заарештували в нью-йоркському аеропорту ім. Кеннеді бізнесмена Девіда Корреа. Разом зі своїми діловими партнерами, Ігорем Фруманом і Львом Парнасом, він звинувачується в порушенні законів про фінансування виборчих кампаній, фінансове шахрайство і незаконне лобіювання інтересів іноземної держави в США.

Діловий партнер вихідців з СРСР Ігоря Фрумана і Льва Парнаса, бізнесмен з Флориди Девід Корреа був заарештований в зоні прильоту нью-йоркського аеропорту ім. Кеннеді. Підприємець прилетів до Нью-Йорка для того, щоб добровільно здатися владі, передає ВВС.

Минулого тижня американська федеральна влада висунула звинувачення в порушенні законів про фінансування виборчих кампаній, фінансове шахрайство і незаконне лобіювання інтересів іноземної держави в США групі вихідців з колишнього СРСР.

Як стверджує обвинувачення, підприємці зі штату Флорида Ігор Фруман і Лев Парнас, починаючи як мінімум з 2018 року, намагалися заручитися підтримкою впливових політиків з Республіканської партії для просування власних бізнес-інтересів. Всього в різні організації та фонди, що підтримують президента Дональда Трампа, бізнесмени перерахували майже 500 тис. доларів.

Ігор Фруман і Лев Парнас
Фото: EPA/UPG
Ігор Фруман і Лев Парнас

Водночас, за твердженням громадських організацій в США, що займаються моніторингом таких пожертвувань, таких коштів на рахунках компаній, що належать Фруману і Парнасу, не було. Слідство підозрює, що гроші, перераховані у виборчі фонди Республіканської партії, були отримані підприємцями з іноземних джерел, що є прямим порушенням законодавства США.

Одним з бізнес-партнерів вихідців з СРСР був особистий адвокат президента США Рудольф Джуліані, який отримав "за консультаційні послуги" від компаній, що належать Фруману і Парнасу, понад 1 млн доларів. Серед бізнес-проєктів групи - зміна керівництва української компанії "Нафтогаз", а також лобіювання відставки посла США в Україні Марі Йованович.

Американська влада вважає, що саме Фруман і Парнас виступили одними з організаторів скандальної телефонної розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, що відбулася 25 липня цього року. Під час бесіди президент США наполягав на тому, що влада в Києві повинна почати розслідування "корупційної діяльності" в Україні колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера.

Крім Фурмана і Парнаса, звинувачення в незаконній лобістській діяльності і порушенні правил фінансування виборчих кампаній були пред'явлені їхнім діловим партнерам - бізнесменові з Флориди Девіду Корреа і уродженцю України, жителю Каліфорнії Андрію Кукушкіну.

Згідно з документами слідства, вони не тільки брали участь у переказі пожертвувань на передвиборні рахунки республіканців, але і отримали від неназваного бізнесмена з Росії 1 млн доларів в обмін на обіцянку домогтися для нього видачі ліцензії на вирощування і продаж марихуани в штаті Невада.

Всі затримані повинні постати перед судом у Нью-Йорку вже в четвер, 17 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram