ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що турецька операція в Сирії - не проблема США

За словами президента США, Курдська робоча партія "гірша, ніж ІДІЛ".

Трамп заявив, що турецька операція в Сирії - не проблема США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що турецька операція на північному сході Сирії - не проблема США.

Про це він сказав, виступаючи в середу вранці в Овальному кабінеті разом з президентом Італії Серджо Маттареллою, передає Голос Америки.

Трамп додав, що не бачить проблеми в тому, що Росія надає підтримку Дамаску, і зазначив, що курди, які захищають свою територію від турецьких сил, "не ангели".

"І республіканці, і демократи різко критикують рішення Трампа відвести американські війська з району, де йде турецька операція проти курдів, які були союзниками США в боротьбі з "Ісламською державою", - йдеться в повідомленні.

Трамп також сказав журналістам, що краще вводити санкції проти Туреччини, ніж залучати американські війська в конфлікт.

Пізніше під час спільної пресконференції президентів США та Італії Трамп заявив, що рішення Ердогана провести військову операцію в Сирії не стало для нього несподіванкою. Президент США нагадав про історичні зв'язки між Сирією і СРСР, а сьогодні між Сирією і Росією. Він також сказав, що Курдська робоча партія є терористичною організацією, додавши, що вона гірша, ніж ІДІЛ.

Президент США також висловив переконання в успішності майбутньої зустрічі віцепрезидента Пенса і держсекретаря Помпео з лідером Туреччини з метою вирішення кризи.

Нагадаємо, 9 жовтня Туреччина почала військову операцію в Сирії на східному березі Євфрату, вона отримала назву "Джерело миру". Раніше це була зона американського військового впливу, а Загони народної самооборони (YPG) в цьому регіоні були важливим союзником США в боротьбі проти терористів ІДІЛ.

На початку жовтня президент США Дональд Трамп де-факто дав зелене світло турецькому наступу, що викликало різку критику не тільки з боку демократів, але і республіканців. У YPG назвали поведінку США "ударом у спину".

Раніше президент США Дональд Трамп наказав американським військам покинути північну Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram