ГоловнаСвіт

Держсекретар США і віцепрезидент США їдуть до Туреччини на переговори з Ердоганом

Метою візиту є пошук розв'язання кризи в Сирії.

Держсекретар США і віцепрезидент США їдуть до Туреччини на переговори з Ердоганом
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Американська делегація на чолі з віцепрезидентом Майком Пенсом і держсекретарем Майклом Помпео вирушить до Туреччини цього тижня.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Як розповів Помпео, він і віцепрезидент планують зустрітися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

В інтерв'ю американським ЗМІ держсекретар уточнив, що американська делегація планує вилетіти до Туреччини в середу. Також він підкреслив, що метою візиту є пошук розв'язання кризи в Сирії, а не розрив американо-турецьких відносин.

Нагадаємо, напруження між Анкарою і Вашингтоном зросло у зв'язку з придбанням Туреччиною в Росії систем ППО С-400, що робить неприпустимою участь Туреччини в програмі винищувачів-бомбардувальників F35s.

Ердоган пригрозив Вашингтону, що якщо Туреччина не отримає F-35, то знайде новітні винищувачі в іншому місці. Раніше російська корпорація "Ростех" вже заявила, що може надати Анкарі багатофункціональні винищувачі Су-35.

Вашингтон також заявляв про можливе введення санкцій проти Анкари відповідно до закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA). У той самий час президент Дональд Трамп пообіцяв Ердогану не вводити санкції проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram