ГоловнаСвіт

Глава британського МЗС закликав країни НАТО протистояти російській агресії

"Росія демонструє нову, інноваційну кіберзагрозу".

Глава британського МЗС закликав країни НАТО протистояти російській агресії
Фото: EPA/UPG

Глава британського МЗС Домінік Рааб закликав країни НАТО протистояти російській агресії. Про це він заявив в суботу, 12 жовтня, виступаючи з промовою на парламентській асамблеї НАТО в Лондоні, йдеться на сайті британського уряду.

За словами міністра, НАТО доводиться стикатися і боротися зі "все агресивнішою Росією". Як приклад агресії він назвав анексію Росією українського Криму, кібератаки на європейські держави та напад на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в Солсбері.

Рааб вважає, що НАТО має "проявляти далекоглядність" в адаптації засобів для стримування "російських схем агресії".

Глава британського МЗС також вказав, що НАТО вже зробила певні заходи. 

Йдеться, зокрема, про посилення контингенту в Естонії, збільшенні підтримки Грузії і України, а також про присутність сил Північноатлантичного альянсу в Чорному морі.

"Але в цьому мінливому середовищі ми повинні дивитися в майбутнє, ми повинні мінятися разом з ним. Росія вже демонструє нову, інноваційну кіберзагрозу своєю безглуздою і безвідповідальною діяльністю", - підкреслив Домінік Рааб.

У той же час політик додав, що НАТО необхідно знайти підхід, який дасть можливість поліпшити відносини з Москвою, "якщо і колись Росія продемонструє свої серйозні наміри, готовність і здатність співпрацювати, підтримуючи міжнародний закон, а не зневажати його".

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда закликав Європу не ігнорувати загрозу з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram