ГоловнаСвіт

Трамп скасував візит у Данію через її відмову продавати Гренландію

Президент США пообіцяв домовитися про нову зустріч "коли-небудь у майбутньому".

Трамп скасував візит у Данію через її відмову продавати Гренландію
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп скасував державний візит у Данію, обґрунтувавши це тим, що прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен не бажає обговорювати питання продажу Гренландії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Данія - воістину прекрасна країна з чудовими людьми, але через заяви прем'єрки Метте Фредеріксен про небажання обговорювати придбання Гренландії, я перенесу нашу зустріч, заплановану через два тижні, на інший час", - написав Трамп у своєму мікроблозі у Twitter в середу, 21 серпня.

Президент США подякував Фредеріксен за відвертість, яка, за його словами, "заощадила обом країнам величезну кількість витрат і зусиль", і пообіцяв домовитися про нову зустріч "коли-небудь у майбутньому". Пізніше представник Білого дому уточнив, що Трамп скасував візит до Данії, запланований на 2-3 вересня.

Трамп і його дружина Меланія збиралися відвідати Данію на запрошення королеви Маргрете ІІ. Планувалися двосторонні переговори і зустріч з представниками бізнесу. Трамп мав прибути в Данію після візиту в Польщу.

Нагадаємо, заяви Трампа про бажання купити Гренландію здивували і саму Гренландію, і Данію. Данські політики сподівалися, що йдеться лише про невдалий жарт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram