ГоловнаСвіт

Голова МЗС Німеччини заявив про глибокі розбіжності з Росією

"Але довгострокового миру в Європі ми досягнемо лише якщо будемо співпрацювати".

Голова МЗС Німеччини заявив про глибокі розбіжності з Росією
Фото: twitter.com/GermanyDiplo

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас вважає, що Німеччина і Росія зараз "мають докорінно різні думки з багатьох тем".

Про це він заявив перед зустріччю з головою російського МЗС Сергієм Лавровим у рамках "Петербурзького діалогу" в Кенігсвінтері, передає Deutsche Welle.

У той самий час Маас вважає, що важливо вести діалог з Росією.

"Без Москви ми не зможемо відповісти на нагальні питання світової політики. І довгострокового миру в Європі ми досягнемо, лише якщо будемо співпрацювати одне з одним", - підкреслив він.

Маас анонсував, що на зустрічі з Лавровим обговорюватимуть міжнародну угоду про іранську атомну програму, а також контроль над озброєннями і війну на сході України.

18-й "Петербурзький діалог" пройде 18-20 липня в Кенігсвінтері під Бонном. Уперше з початку війни на Донбасі 2014 року у форумі візьмуть участь голови МЗС Німеччини та Росії.

Нагадаємо, 30 травня Маас після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським зазначив, що сторони думають про те, як дати новий поштовх Мінському процесу для врегулювання конфлікту і припинення війни на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram