ГоловнаСвіт

В Ізраїлі на Голанах заклали селище Висоти Трампа

Трамп став другим президентом США, на честь якого в Ізраїлі назвали населений пункт.

В Ізраїлі на Голанах заклали селище Висоти Трампа
Фото: EPA/UPG

У неділю, 16 червня, в Ізраїлі провели урочисте засідання уряду на честь визнання президентом США Дональдом Трампом ізраїльського суверенітету над Голанськими висотами.

Як повідомляє newsru.co.il, під час засідання було прийнято рішення про будівництво на Голанських висотах нового селища, яке називатиметься Рамат-Трамп (Висоти Трампа) як данини подяки американському президенту.

Нове поселення зведуть неподалік від села Кела-Берухім, у північній частині Голанських висот.

Президент США Дональд Трамп у своєму "твіттері" подякував прем'єр-міністру Беньяміну Нетаньяху і народові Ізраїлю за надану йому честь.

Трамп став другим президентом США, на честь якого в Ізраїлі назвали населений пункт. З 1949 року там існує село Кфар-Труман, назване на честь Гаррі Трумена, чия підтримка мала вирішальне значення для створення держави Ізраїль.

Нагадаємо, 25 березня Трамп підписав декларацію про визнання суверенітету Ізраїлю над Голанськими висотами. Церемонія відбулася у Білому домі в присутності Нетаньяху.

З 1944 до 1967 року Голанські висоти входили до складу Сирії, проте Ізраїль захопив дві третини цих територій під час Шестиденної війни 1967 року. У 1981 році влада Ізраїлю в односторонньому порядку проголосили свій суверенітет над цією територією. Це не визнали ні світова спільнота, ні Рада Безпеки ООН, які постійно закликають повернути територію Сирії й стверджують, що всі ізраїльські правові акти щодо Голанських висот не є легітимними.

Україна заявила, що не визнаватиме суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram