ГоловнаСвіт

В Алжирі скасували президентські вибори через відсутність кандидатів

Документи подавали двоє претендентів, але Конституційна рада відмовила їм у реєстрації.

В Алжирі скасували президентські вибори через відсутність кандидатів
Фото: EPA/UPG

Конституційна рада Алжиру скасувала президентські вибори, призначені на 4 липня, через відсутність кандидатів на цей пост. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Підставою для скасування виборів стало те, що двом кандидатам, які подали документи для участі у виборах, відмовили в реєстрації. Водночас у Конституційній раді, яка відповідає за проведення виборів в Алжирі, не уточнили причин відмови в реєстрації кандидатів. За даними агентства Reuters, підставою для відмови стало те, що кандидати не змогли представити 60 тис. підписів виборців на свою підтримку.

Конституційна рада закликала тимчасово виконувача обов'язків президента Абделькадера Бенсалеха призначити нову дату виборів.

Нагадаємо, президент Алжиру Абдельазіза Бутефліка подав у відставку 2 квітня, після того як начальник генштабу Збройних сил Алжиру Ахмед Гаід Салах вимагав негайних конституційних процедур для усунення президента з посади.

11 березня Абдельазіз Бутефліка, який очолює Алжир з 1999 року, в зверненні до нації оголосив, що не братиме участі у виборах. Він, крім того, повідомив про перенесення дати президентських виборів і про відставку уряду. Такі рішення були прийняті на тлі масових протестів у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram