ГоловнаСвіт

Трамп схвалив публікацію повної версії доповіді щодо "російської справи"

Президент США підписав указ, що дозволяє оприлюднити будь-яку інформацію з доповіді.

Трамп схвалив публікацію повної версії доповіді щодо "російської справи"
Президент США Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав указ, який дозволяє генеральному прокурору країни Вільяму Барру оприлюднити будь-яку інформацію з доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання РФ у президентських виборах 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"Сьогодні на прохання і рекомендації генерального прокурора Сполучених Штатів президент Дональд Трамп доручив розвідувальному співтовариству швидко і повною мірою співпрацювати з генеральним прокурором у розслідуванні стеження під час президентських виборів 2016 року. Генпрокурору також були делеговані всі повноваження з розсекречення інформації, що стосується цього розслідування відповідно до давно встановлених стандартів обробки секретної інформації", - йдеться в повідомленні.

У заяві сказано, що ці дії допоможуть американцям переконатися, що вони знають правду про події, дії і учасників під час останніх президентських виборів, і відновлять довіру до державних інституцій.

Відповідну заяву Трамп також оприлюднив у своєму Twitter.

Нагадаємо, 18 квітня Міністерство юстиції США опублікувало відредаговану версію 400-сторінкової доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори президента 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram