ГоловнаСвіт

Екс-помічницю держсекретаря США не пустили в Росію

Вікторія Нуланд перебуває в "чорних" списках РФ у відповідь на американські санкційні списки.

Екс-помічницю держсекретаря США не пустили в Росію

Росія відмовила у візі колишньому помічнику Державного секретаря США Вікторії Нуланд, передає Интерфакс.

"Нуланд було відмовлено в російській візі, вона перебуває в "чорних" списках РФ у відповідь на американські санкційні списки", - пояснили в російському МЗС.

Раніше газета "Коммерсант" повідомила, що Нуланд попросила російську візу для участі в закритій міжнародній конференції, організованій Російською радою з міжнародних справ (РРМС), Німецьким товариством зовнішньої політики (DGAP) та Школою перспективних міжнародних досліджень університету Джона Гопкінса (SAIS). Захід проходив у Москві 20-21 травня.

Ім'я Нуланд було у списку учасників форуму, що опинився в розпорядженні газети.

Видання нагадує, що на відміну від американського "чорного списку", російський реєстр ніде в повному обсязі не публікувався. Про те, що їм заборонений в'їзд в РФ, американські громадяни нерідко дізнаються вже після подавання документів на візу. Раніше в отриманні російської візи було відмовлено кільком американським конгресменам і колишньому послу США в РФ Майклу Макфолу.

Нуланд, яка опікувалася в Держдепі пострадянським простором, включаючи Росію і Україну, покинула пост відразу після інавгурації Дональда Трампа в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram