ГоловнаСвіт

Чеське видання вибачилося перед Зеленським, але змінили тільки заголовок

Заголовок Статті "Єврей на чолі українських фашистів" змінено на "Єврей очолив Україну".

Чеське видання вибачилося перед Зеленським, але змінили тільки заголовок
Фото: facebook/Владимир Зеленский

Редакція Český rozhlas Plus змінила заголовок матеріалу про Володимира Зеленського після вимоги посольства України в Чехії.

Про це йдеться в листі, що отримало Посольство України в Чеській Республіці.

Відповідний лист посольство оприлюднило в Facebook.

"Що стосується заголовка, то я вважаю його невдалим, і тому ми змінили його. Автор коментаря сподівався на те, що всі слухачі і читачі зрозуміють іронію, і перш за все, що вони уважно читатимуть весь текст, щоб зрозуміти контекст", - йдеться в листі шеф-редактора.

Так, заголовок матеріалу "Єврей на чолі українських фашистів" змінили на "Єврей очолив Україну".

У той же час, зміст коментаря Яна Фінгерланда про результати президентських виборів в Україні в програмі "Думки і аргументи" керівництво редакції вважає "фактично правильним" і нічого поганого в ньому не вбачає, як не вбачає і причин для видалення тексту з сайту і аудіоархіву.

Скандальний матеріал видання у вигляді авторської колонки оглядача Яна Фінгерланда опублікувало 23 квітня. У статті наголошується, що три чверті виборців вибрали відкрито єврейського кандидата в президенти.

Нагадаємо, що увечері 23 квітня Центрвиборчком України завершив підрахунок електронних протоколів. Дані підрахунку свідчать, що в другому турі президентських виборів перемогу здобув шоумен Володимир Зеленський з результатом 73,22%. За нього проголосувало 13,5 млн виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка - 24,45% (4,5 млн) виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram