ГоловнаСвіт

У Парижі поновилися сутички між поліцією і "жовтими жилетами", які протестують

Правоохоронці застосували водомети.

У Парижі в суботу, 16 березня, відбулися сутички між учасниками чергової акції "жовтих жилетів" і поліцією. Мітингувальники проводять протести 18-ті вихідні поспіль. Про це пише AP.

"Демонстранти кидали димові шашки та інші об'єкти в офіцерів уздовж Єлисейських полів і почали бити по вікнах поліцейського фургона", - йдеться в повідомленні.

Силовики відступили, але пізніше застосували водомет з боку вулиці, щоб спробувати відтіснити протестувальників. У сусідньому районі, де збиралася інша група протестувальників, було спалено автомобіль.

Фото: twitter.com/LinePress

Фото: twitter.com/LinePress

Паризька поліція повідомила, що в суботу вранці затримала 20 осіб.

Фото: twitter.com/john_lichfield

Фото: twitter.com/john_lichfield

Зазначається, що 15 березня було останнім днем французьких "Великих національних дебатів", розпочатих президентом Еммануелем Макроном з метою відповісти на вимоги руху "жовтих жилетів".

Протестувальники відкидають дебати як порожні слова і частину кампанії Макрона перед виборами до Європейського парламенту в травні. Вони розгнівані високими податками та економічною політикою Макрона. У своєму онлайн-заклику до суботніх протестів організатори заявили, що хочуть, щоб цей день став "ультиматумом" для уряду.

Нагадаємо, попередня велика акція "жовтих жилетів" відбулася 9 лютого. Тоді фотографу, який знімав акцію, вибухом гранати відірвало кисть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram