ГоловнаСвіт

Компанії "кухаря Путіна" отримали контракти на ще 10 млд рублів, - ЗМІ

З 2011 року компанії, пов'язані з Євгеном Пригожиним, отримали контракти на суму понад 200 млрд рублів.

Компанії "кухаря Путіна" отримали контракти на ще 10 млд рублів, - ЗМІ
Евгений Пригожин
Фото: zampolit.com

Структури, пов'язані з бізнесменом Євгеном Пригожиним, якого ЗМІ називають "кухарем Путіна", в 2019 році отримали нові контракти на суму понад 10 мільярдів рублів. Про це повідомляє російське видання The Bell з посиланням на сайт держзакупівель і сервіс "СПАРК-Интерфакс".

Видання вивчило контракти 13 юридичних осіб, імовірно пов'язаних з Євгеном Пригожиним. Крім компаній "Конкорд М" і комбінату харчування "Конкорд", зв'язок з яким підтвердив сам Пригожин, держконтракти отримали ще одинадцять інших компаній, які, за версією The Bell, так чи інакше пов'язані з бізнесменом, пише Радіо Свобода. Про те, що ці підприємства також перебувають під контролем Пригожина, раніше повідомляли видання РБК, "Новая газета" і "Фонтанка".

"Конкорд М" і комбінат харчування "Конкорд", які належать безпосередньо Євгену Пригожину, з початку року отримали контракти на 19 мільйонів рублів. Решта компаній - на близько 10 мільярдів рублів, випливає з розслідування.

За даними розслідування телеканалу "Настоящее время", компанії, пов'язані з Євгеном Пригожиним, з 2011 року отримали контракти на суму понад 200 мільярдів рублів.

28 лютого стало відомо про порушення кримінальної справи після масового зараження дизентерією і шигелою дітей у школах Москви. Йдеться про постачання до шкіл продуктів харчування, приготованих із сировини постачальника "Віто-1". Вживши ці продукти в їжу, за даними слідства, в Східному адміністративному окрузі Москви захворіли 67 учнів і вчителів.

Про масове зараження дизентерією в московських школах в січні повідомило Радіо Свобода иа низка інших ЗМІ, кілька публікацій йому присвятив Олексій Навальний. Харчування в школи постачали дві компанії - "Віто-1" і "Комбінат харчування "Конкорд", що належить Євгену Пригожину, якого називають "кухарем Путіна". "Віто-1" Навальний також пов'язує з Пригожиним: обидва постачальники входять до Асоціації підприємств соціального харчування у сфері освіти та охорони здоров'я.

Постачальники харчування, компанії Пригожина, свою причетність до спалаху кишкової інфекції спочатку заперечували, проте потім заявили, що проведуть "власне розслідування за фактом захворювання дітей на дизентерію" і виплатять постраждалим компенсації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram