ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин відправився на зустріч з Трампом на бронепоїзді

Саміт пройде 27-28 лютого у В'єтнамі.

Кім Чен Ин відправився на зустріч з Трампом на бронепоїзді
Фото: EPA\UPG

Глава КНДР Кім Чен Ин в суботу в другій половині дня відправився з залізничного вокзалу Пхеньяна в Ханой на майбутню зустріч з президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомило в бесіді з кореспондентом ТАСС в КНДР дипломатичне джерело, яке побажало залишитися неназваним.

"Близько 17:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом - ред.) Кім Чен Ин відправився в Ханой на своєму бронепоїзді. Очікується, що весь шлях до столиці В'єтнаму лідер КНДР здійснить залізницею транзитом через Китай", - зазначив співрозмовник агентства.

Як раніше повідомляла низка азіатських ЗМІ з посиланням на свої інформовані джерела, поїзд лідера КНДР має прибути з Пхеньяна на китайську станцію Даньдун, потім до Пекіна, звідти попрямує на південь Китаю, перетне кордон з В'єтнамом поблизу станції Ланг Сон і добереться до Ханоя.

Загальна протяжність залізничного маршруту від столиці КНДР до В'єтнаму становить понад 4,5 тис. км. При середній швидкості важкого броньованого поїзда менш як 100 км/год ця подорож може зайняти більш ніж дві доби.

Нагадаємо, перший в історії саміт президента США і лідера КНДР відбувся 12 червня минулого року в Сінгапурі. За його підсумками, Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ, в якому Пхеньян узяв на себе зобов'язання щодо денуклеаризації Корейського півострова в обмін на гарантії безпеки з боку Вашингтона.

Другий саміт Трамп і Кім Чен Ин проведуть 27-28 лютого у В'єтнамі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram