ГоловнаСвіт

Росія вимагає від Apple показувати Севастополь як російську територію

Для відвідувачів з Росії окупований острів позначають як російську територію.

Росія вимагає від Apple показувати Севастополь як російську територію
Фото: www.osvitaua.com

Державна Дума Росії сьогодні доручила комітетам з безпеки і протидії корупції та інформполітики розібратися, чому на картах компанії Apple окупований Севастополь вказано як українську територію.

Комітети Держдуми повинні направити запит у Генпрокуратуру, щоб та "перешкодила порушенням Конституції РФ з боку корпорації Apple". У запиті зазначено, що "у смартфонах виробництва корпорації Apple в програмі "Карти" місто Севастополь вказано як українську територію (скрінкопія додається)", а також зазначено, що "на деяких гаджетах корпорації Apple аналогічно відображається місто Сімферополь".

Минулого тижня депутати Держдуми домоглися від Google, щоб окупований Крим для користувачів з Росії відображався як російська територія.

"У перший день корпорація Google не погодилася з нашим твердженням, проте через декілька днів у коментарі підтвердила, що є технічна помилка", - повідомив депутат Олександр Старовойтов. Політик припустив, що в найближчі дні комітет Держдуми з безпеки "проведе зустріч з представником корпорації Google і в цьому питанні буде поставлено якусь крапку".

Нагадаємо, 21 березня 2014 року Рада Федерації Росії ратифікувала міждержавний договір "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим і утворення в складі РФ нових суб'єктів", а також федеральний конституційний закон про процедуру входження Криму і Севастополя до складу РФ і перехідний період інтеграції нових суб'єктів у РФ.

Верховна Рада України прийняла закон про окупацію Криму Росією. Світова спільнота визнає приналежність півострова, як і Сімферополя та Севастополя, Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram