ГоловнаСвіт

Меркель виключила нові переговори про "Брекзит"

Канцлер вважає, що питання кордону між Ірландією і Великобританією можна врегулювати пізніше.

Меркель виключила нові переговори про "Брекзит"
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель виключила ймовірність відновлення переговорів про вихід Великобританії з ЄС. Питання кордону між Ірландією і Великобританією можна врегулювати пізніше, заявила глава уряду Німеччини, передає DW.

Меркель сказала, що питання "не в порядку денному". Водночас канцлер наголосила, що "ми хочемо зробити все, щоб справа не дійшла до "жорсткого" Brexit, тобто виходу Великобританії з ЄС без угоди.

"Це може посилити невизначеність", - пояснила Меркель.

Вона додала, що хоча нових переговорів щодо угоди про Brexit не планується, "у нас є домовленість про подальші відносини". За її словами, в рамках цих домовленостей можна порушити питання про ірландський кордон.

"Щоб вирішити це питання, треба бути креативними і слухати одне одного", - заявила Меркель.

Канцлер зазначила, що вирішальним в цьому питанні є той факт, що Лондон повинен озвучити, яким він уявляє собі це рішення.

29 січня нижня палата британського парламенту більшістю голосів проголосувала проти нерегульованого виходу зі складу Євросоюзу. Водночас парламентарі виступили за подальші переговори з Брюсселем з метою домогтися зміни чинної угоди з ЄС в питаннях кордону з Ірландією.

Більшість британських парламентаріїв виступають проти того, щоб кордон між членом ЄС Ірландією і Північною Ірландією, що є частиною Великобританії, залишався без митного контролю, якщо Лондону і Брюсселю до кінця 2020 року не вдасться розробити нову угоду про торгівлю.

Вихід Великобританії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram