ГоловнаСвіт

Екс-прем'єр Македонії втік до Угорщини через загрозу вбивства, - ЗМІ

Нікола Груєвськй у Македонії був засуджений до ув'язнення за корупцію.

Екс-прем'єр Македонії втік до Угорщини через загрозу вбивства, - ЗМІ
Фото: 10bez10.com

Колишній прем'єр-міністр Македонії Нікола Груєвський заявляє, що втік до Угорщини, щоб уникнути дворічного ув'язнення на батьківщині, оскільки отримав інформацію про підготовку замаху на нього.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

2 лютого в інтерв'ю македонському телеканалу Sitel Груєвський заявив, що спочатку мав намір піти до в'язниці, незважаючи на "божевільні безпідставні звинувачення".

"Але... я отримав інформацію, що хтось планує моє знищення в тюрмі. Тоді я змінив свою думку", - сказав екс-прем'єр.

За словами Груєвського, інформацію він отримав від "добре інформованих людей усередині в'язниці".

"Я не можу публічно оголосити, хто стоїть за цим сценарієм, я цього поки що не можу довести. Після цього я вирішив залишити Македонію", - сказав він.

Раніше Груєвський уже заявляв, що отримував погрози вбивства в Македонії. Ці заяви зі скептицизмом сприймали в уряді прем'єр-міністра Зорана Заєва. Влада Македонії також заперечувала політичний характер переслідування Груєвського.

Нікола Груєвський, який має міцні зв'язки з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном, утік до Будапешта в листопаді 2018 після того, як був засуджений до двох років ув'язнення за звинуваченням у корупції в Македонії. Будапешт дав притулок Груєвському, пояснивши це "політичним переслідуванням" останнього в Македонії.

Скоп'є видало міжнародний ордер на арешт Груєвського. З моменту втечі проти екс-прем'єра Македонії висунули інші звинувачення, пов'язані з корупцією.

Груєвський був прем'єром Македонії від 2006 до 2016 року.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram