ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США Мюллер звинуватив Росію в дискредитації розслідування

У мережу виклали архів документів, нібито вкрадених з його офісу.

Спецпрокурор США Мюллер звинуватив Росію в дискредитації розслідування
Роберт Мюллер
Фото: EPA/UPG

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідує втручання Росії в американські вибори 2016 року, розповів про спробу дискредитувати розслідування за допомогою викладеного в мережу архіву документів, нібито вкрадених з його офісу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За словами Мюллера, архів не містить вкрадених "дражливих" матеріалів, а складається з матеріалів, які офіс спецпрокурора надав захисту деяких обвинувачених.

"Деякі матеріали, які мав захист, судячи з усього, були видозмінені і поширені в рамках кампанії дезінформації, метою якої, очевидно, було дискредитувати розслідування втручання Росії в політичну систему США", - заявив він.

Офіс спецпрокурора звинувачує у витоку російську сторону.

За словами Мюллера, імена і структура папок з архіву відповідали тим, які використовувалися його канцелярією. Крім того, ці матеріали не були оприлюднені.

Слідчі ФБР не виявили доказів зламування урядових серверів, де розміщено архів Мюллера. Архів з'явився в мережі ще в жовтні 2018 року і поширювався за допомогою Twitter.

28 січня виконувач обов'язків міністра юстиції США Метью Вітекер заявив, що розслідування Мюллера близьке до закінчення, підкресливши, що отримує всю інформацію про його перебіг. На початку січня Федеральний окружний суд США у Вашингтоні на півроку продовжив термін розслідування. Рішення суду було винесено за добу до кінця повноважень комісії під керівництвом спецпрокурора Мюллера.

Кандидат у генпрокурори США Вільям Барр заявив, що не буде достроково припиняти розслідування, яке веде Мюллер, і пообіцяв оприлюднити інформацію про втручання РФ у вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram