ГоловнаСвіт

The New York Times опублікувала список тих, кого спецпрокурор Мюллер звинувачує у зв'язку між Трампом і Росією

Усього задіяно 33 людей і 3 компанії.

Фігуранти розслідування спецпрокурора Мюллера про російське втручання в американські вибори
Фото: The New York Times
Фігуранти розслідування спецпрокурора Мюллера про російське втручання в американські вибори

Спецпрокурор Роберт Свен Мюллер III, який розслідує можливий зв'язок між президентською кампанією Дональда Трампа і російськими чиновниками, оголосив понад 100 кримінальних звинувачень 33 людям і 3 компаніям.

Про це пише "TheNewYorkTimes".

У середу Майкла Коена, колишнього юриста Трампа, засудили до 3 років тюремного ув'язнення за скандал з фінансовими махінаціями, який може загрожувати президентству пана Трампа.

У список звинувачених входять такі особи:

Майкл Коен - колишній юрист Трампа, якого звинуватили у брехні Конгресу, а також в ухиленні від сплати податків, банківських операціях і фінансових махінаціях під час передвиборної кампанії нинішнього президента США. 21 серпня 2018 року він визнав свою провину в участі в махінаціях, а ще через 3 місяці, 29 листопада - у брехні Конгресу. 12 грудня 2018 року його засудили до 3 років тюремного ув'язнення.

Річард Пінедо - житель Каліфорнії, звинувачений у продажу номерів банківських рахунків з метою шахрайства. Він визнав свою провину 12 лютого 2018 року і був засуджений до 6 місяців позбавлення волі 10 жовтня.

Джордж Пападопулос - політичний радник у президентській кампанії Трампа. Його звинуватили в дачі неправдивих свідчень ФБР з приводу листування з людьми, які працювали на росіян. Пападопулос визнав свою провину 5 жовтня 2017 року і майже через рік, 7 вересня 2018, був засуджений до 14 днів тюремного терміну.

Сем Петтен - бізнес-партнер політконсультанта Пола Манафорта, якого звинуватили у веденні незаконної агентської діяльності на зарубіжну владу. Визнав свою провину 31 серпня 2018 року.

Пол Манафорт - колишній політконсультант. Йому приписують ухилення від сплати податків, фінансові махінації, дачу неправдивих свідчень, а також ведення незаконної агентської діяльності та перешкоджання здійсненню правосуддя. Був засуджений за фінансові махінації 21 серпня 2018 року.

12 російських розвідників - 13 липня 2018 року їх звинуватили у змові з метою вчинення злочину проти США, а також у крадіжці особистих даних і змові з метою відмивання коштів.

Костянтин Килимник - російсько-український політичний консультант і партнер Манафорта. 8 червня 2018 року йому висунули звинувачення в перешкоджанні здійсненню правосуддя.

Алекс ван дер Зваан - юрист, який співпрацював з Манафортом і політконсультантом Ріком Гейтсом. 20 лютого 2018 року Зваан визнав свою провину в дачі неправдивих свідчень агентам ФБР з приводу своєї співпраці з молодшим партнером Манафорта Ріком Гейтсом. Юрист отримав тюремний термін на 30 днів 3 квітня 2018 року.

Рік Гейтс - колишній політконсультант. Визнав свою провину 23 лютого 2018 року у фінансових махінаціях і дачі неправдивих свідчень ФБР.

13 російських націоналістів і три компанії, на які вони працювали. 16 лютого 2018 року їх звинуватили у змові з метою обману США, здійсненні банківського шахрайства та крадіжці особистих даних.

Майкл Флінн - колишній директор Розвідувального управління Міністерства оборони США. 1 грудня 2017 року визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень з приводу співпраці з російським послом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram