ГоловнаСвіт

Російського сенатора затримали у залі засідань Ради Федерації у справі про вбивства

Суд відправив Арашукова під арешт до 30 березня.

Члена Ради Федерації РФ Рауфа Арашукова в середу, 30 січня, затримали під час пленарного засідання Ради Федерації. Арашукова звинувачують у двох вбивствах, а також в організації злочинного співтовариства, повідомляє Интерфакс.

"Згідно з фабулою справи, сенатор може бути причетний до вбивств заступника голови громадського молодіжного руху "Адиге-Хасе" Карачаєво-Черкеської республіки Аслана Жукова і радника президента Карачаєво-Черкесії Фраля Шебзухова, а також побиття свідка вбивства Жукова", - йдеться в повідомленні.

Крім того, слідство вважає, що Арашуков входив у злочинне співтовариство, організоване його батьком Раулем. Останній також був затриманий в середу, йому інкримінують створення ОПС і особливо велике шахрайство (ч. 4 ст. 159 КК РФ). Згідно з матеріалами справи, Арашуков-старший організував ОПС для розкрадання природного газу ПАТ "Газпром", яке за кілька років викрало газу більш ніж на 30 млрд рублів.

Басманний суд Москви відправив Рауфа Арашукова під арешт до 30 березня. За клопотанням захисту сенатора засідання пройшло в закритому режимі через загрози, що надходили на адресу Арашукова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram