ГоловнаСвіт

На Мюнхенській безпековій конференції очікують рекордної кількості учасників

На форум прибудуть щонайменше 40 глав держав і урядів, а також 100 міністрів.

На Мюнхенській безпековій конференції очікують рекордної кількості учасників
Мюнхенская конференция по безопасности (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Організатори Мюнхенської безпекової конференції очікують цього року рекордного числа можновладних учасників. Так, серед 500 гостей форуму, за інформацією на цей момент, буде 40 голів держав і урядів і 100 міністрів.

Про це повідомив голова конференції Вольфганг Ішингер, передає Deutsche Welle.

За його словами, в Мюнхен приїдуть канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі, голови зовнішньополітичних відомств США, Росії та Ірану Майкл Помпео, Сергій Лавров і Мохаммад Джавад Заріф.

Крім того, вперше на конференції буде представлений Китай - членом Політбюро ЦК КПК і радником президента КНР з питань зовнішньої політики Яном Цзечі, якого вважають впливовішою персоною, ніж міністр закордонних справ країни.

Конференція традиційно пройде в готелі "Баварський двір" з 15 по 17 лютого, відкриють її міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн і її британський колега Гевін Вільямсон.

Нагадаємо, у 2018 році в 54-й конференції з безпеки Мюнхені взяли участь понад 20 керівників країн і урядів. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Підсумки Мюнхенської конференції з безпеки 2018".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram