ГоловнаСвіт

Мей заявила про намір внести "значні" зміни в угоду про Brexit

Прем'єр закликала депутатів продемонструвати ЄС, чого вони хочуть.

Мей заявила про намір внести "значні" зміни в угоду про Brexit
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей
Фото: EPA/UPG

Виступаючи в парламенті незадовго до голосування щодо угоди про Brexit, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що прагне внести в угоду "значні" зміни, передає DW.

У вівторок, 29 січня, Тереза Мей заявила, що голосування в Палаті громад стосовно так званого плану "Б" щодо угоди про вихід країни зі складу Євросоюзу є шансом показати ЄС, чого хочуть британські законодавці.

"Сьогодні у нас є шанс показати Європейському Союзу, що потрібно для того, щоб отримати угоду в Палаті громад, що потрібно, щоб вийти з плутанини, розколу і невизначеності, які нависають зараз над нами", - заявила Мей під час виступу в британському парламенті.

Британський прем'єр зазначила, що розуміє, що законодавці не хочуть затверджувати угоду про вихід з ЄС в тому вигляді, в якому вона зараз існує. "Сьогодні нам потрібно послати чітке повідомлення про те, чого ми хочемо", - додала керівник британського уряду.

Крім того, Тереза Мей заявила, що хоче повторних переговорів з Євросоюзом щодо угоди про Brexit, щоб внести в неї "значні" зміни. Водночас вона передбачає серйозний опір з боку Брюсселя.

Раніше повідомлялося, що повторне голосування щодо Brexit пройде 13 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram