ГоловнаСвіт

Польські ЗМІ дізналися про таємний бізнес-проект Качинського

Лідер PiS планував побудувати вежі-близнюки в центрі Варшави.

Польські ЗМІ дізналися про таємний бізнес-проект Качинського
Фото: EPA/UPG

Польська Gazeta Wyborcza заявила про наявність таємного бізнес-проекту у лідера владної польської партії "Право і справедливість" (PiS) Ярослава Качинського.

Матеріал опубліковано на сайті газети.

Видання стверджує, що отримало запис переговорів Качинського з австрійським бізнесменом Геральдом Біргфеллнером, які відбулися у 2017 році. Біргфеллнер планував побудувати в центрі польської столиці дві вежі-близнюки заввишки 190 метрів. На записах ці хмарочоси називають "близнюками" або "K-вежами". У цих будівлях мали б бути квартири, готель, а також резиденція фонду Інституту імені Леха Качинського.

Споруджувати мала компанія Srebrna, яка теж належить фонду Інституту імені Леха Качинського і в раду якої входить нинішній лідер PiS. Зі свого боку, Біргфеллнер інвестував би в цей проект.

Однак через відсутність згоди влади столиці і увагу ЗМІ Качинський змушений був зупинити проект і відмовити австрійському інвестору. На провал проекту також вплинула поразка партії Качинського на місцевих виборах у польській столиці.

Йдеться не про незаконність бізнесу Качинського, а лише про його секретність, відзначається в публікації. Зі свого боку, у самій партії "Право і справедливість" обурилися і назвали публікацію псевдовикриттям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram