ГоловнаСвіт

США зняли санкції з компаній російського олігарха Дерипаски

Усі санкції проти самого Дерипаски залишилися чинними.

США зняли санкції з компаній російського олігарха Дерипаски
Фото: EPA/UPG

Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) 27 січня зняло санкції з трьох компаній російського олігарха Олега Дерипаски: En+, UC Rusal і "Євросибенерго".

Про це йдеться на сайті OFAC.

Рішення було прийнято в зв'язку з тим, що російський мільярдер відмовився від контролю над цими компаніями. Більшість у раді директорів компаній En+ і UC Rusal буде належати незалежним директорам, які ніяк не пов'язані ні бізнесом, ні особисто з Дерипаскою, а значна частина голосів в En+ буде у громадян США. Після зняття санкцій компанії працюватимуть у режимі безпрецедентної відкритості перед Мінфіном США, говориться в повідомленні.

Усі санкції проти самого Дерипаски залишилися чинними.

Нагадаємо, в 2018 році Мінфін США опублікував "кремлівський список", передбачений новим законом про санкції проти російських олігархів і людей з близького оточення президента Росії Володимира Путіна. Згодом були введені санкції щодо російських бізнесменів, компаній, чиновників і топ-менеджерів держкорпорацій. До списку з-поміж інших потрапив і концерн "Русал" Дерипаски.

Після оголошення санкцій основний актив Дерипаски "Русал" опинився на межі технічного дефолту. Компанія оголосила про добровільний делістинг (припинення торгівлі акціями) з біржі Euronext у Парижі і про те, що буде торгувати своїми паперами лише на майданчиках у Гонконзі та Москві.

Пізніше США заявили про готовність зняти санкції з "Русала", якщо бізнесмен Олег Дерипаска відмовиться від контролю над компанією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram