ГоловнаСвіт

Московська поліція затримала підозрюваного в крадіжці картини Куїнджі

31-річний чоловік заховав полотно на будівництві.

Московська поліція затримала підозрюваного в крадіжці картини Куїнджі
Картина Куинджи "Ай-Петри"
Фото: megabook.ru

У Московській області затримали чоловіка, підозрюваного у викраденні картини Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим" з Третьяковської галереї. Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс".

"Співробітниками МВС і ФСБ РФ затримано підозрюваного у крадіжці картини Куїнджі", - повідомила офіційна представниця МВС РФ Ірина Вовк.

За фактом зникнення картини було відкрито кримінальну справу, поліція обстежила будівлю галереї і вивчила записи відеокамер. У рамках розслідування було встановлено підозрюваного - 31-річного чоловіка, якого затримали в селищі Заріччя Московської області.

Підозрюваний розповів, що сховав украдену картину на території будівництва в Москві, поліція виявила роботу Куїнджі в зазначеному місці.

"Встановлено, що підозрюваний у грудні 2018 року затримувався столичною поліцією за зберігання наркотиків і є фігурантом кримінальної справи, на момент затримання перебував під підпискою про невиїзд", - уточнила представниця МВС.

Нагадаємо, напередодні чоловік виніс картину з Третьяковської галереї на очах у численних відвідувачів. Охорона галереї і доглядачі залів не відразу зреагували на крадіжку, оскільки прийняли чоловіка за працівника музею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram