ГоловнаСвіт

США схвалили призначення повіреного у справах Венесуели, запропонованого Гуайдо

Карлос Веккьо представлятиме Венесуелу в дипломатичному спілкуванні зі Штатами.

США схвалили призначення повіреного у справах Венесуели, запропонованого Гуайдо
Хуан Гуайдо
Фото: EPA\UPG

Сполучені Штати схвалили призначення тимчасовим повіреним у справах уряду Венесуели в США Карлоса Альфредо Веккьо, запропонованого лідером венесуельської опозиції Хауном Гуайдо. Про це повідомив Держдепартамент США.

"Сполучені Штати схвалили призначення запропонованого президентом Хуаном Гуайдо Карлоса Альфреда Веккьо тимчасово повіреним у справах уряду Венесуели в США 25 січня. Пан Веккьо матиме повноваження в дипломатичних справах у Сполучених Штатах від імені Венесуели", - сказано в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

Після акредитації Веккьо зустрівся із заступником державного секретаря з політичних питань Девідом Хейлом, який підтвердив рішучу підтримку Вашингтоном Гуайдо.

"Сполучені Штати розраховують на співпрацю з паном Веккьо й іншими дипломатичними співробітниками, призначеними тимчасовим президентом Гуайдо", - сказано в заяві.

Нагадаємо, 23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели. Це сталося того дня, коли в Каракасі й інших містах країни пройшли масові маніфестації противників чинного президента Ніколаса Мадуро. Потім влада низки латиноамериканських держав, а також США, Канади і деяких інших країн світу заявили про визнання Гуайдо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram