ГоловнаСвіт

У Бельгії внаслідок суперечки через міграцію розпалася коаліція

Через п'ять місяців у країні пройдуть парламентські вибори.

У Бельгії внаслідок суперечки через міграцію розпалася коаліція
Шарль Мишель (по центру) с новым кабмином
Фото: EPA/UPG

У Бельгії через розбіжності з проблеми міграції розпалася урядова коаліція.

Як повідомляє "Немецкая волна", партія "Новий фламандський альянс" (N-VA), яка виграла вибори в 2014 році, вирішила вийти зі складу більшості. У зв'язку з цим прем'єр-міністру Шарлю Мішелю довелося проводити перестановки в Кабінеті Міністрів.

Рішення N-VA призвело до виникнення в країні уряду меншості, якому тепер доведеться спиратися на голоси опозиції в парламенті.

Урядова криза в Бельгії стала наслідком відмінності в позиціях глави уряду і керівництва N-VA з питання про "Світовий пакт за безпечну, впорядковану і регульовану міграцію", який має бути схвалений світовими лідерами наступного тижня в Марокко.

Він містить низку директив і близько 20 конкретних заходів, які не мають, однак, юридично зобов'язуючої сили. У числі цих заходів - видача біженцям документів в разі їх відсутності, припинення дискримінації та доступ до програм соціальної допомоги.

У вересні Шарль Мішель пообіцяв, що Бельгія приєднається до країн, які визнають пакт. N-VA, що представляє інтереси національних меншин, пригрозила розвалом коаліції, якщо прем'єр полетить в Марракеш на саміт, де документ планується затвердити.

Парламентські вибори в Бельгії очікуються в травні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram