ГоловнаСвіт

На гірськолижному курорті в Грузії через поломку канатної дороги постраждали понад десять осіб

Людей просто викидало з крісел.

На гірськолижному курорті Гадаурі в Грузії в результаті поломки канатної дороги постраждали понад десять осіб, пише видання "Новини Грузії". Гондоли почали на високій швидкості скочуватися по канатній дорозі, в результаті чого на розвороті людей просто викидало з крісел.

Як повідомив журналістам мер Казбегі Олександр Загашвілі, інцидент спричинений раптовим відключенням електроенергії і різким падінням напруги. У результаті канатна дорога відключилася в аварійному режимі.

Усі постраждалих у реанімобілі доправили в селище Гудаурі, двох з них у тяжкому стані перевели в Тбілісі.

МВС Грузії почало розслідування у зв'язку з аварією, йдеться в заяві Компанії розвитку курортів міністерства економіки та сталого розвитку Грузії.

"Компанія розвитку курортів міністерства економіки та сталого розвитку вже зв'язалася з компанією «Доппельмаєр» (Doppelmayr), яка виробляє канатні дороги, щоб відбулося негайне реагування на факт і щоб вони прислали експертів для встановлення причин. Компанія готова відшкодувати всі витрати на лікування постраждалих", - наголошено в заяві.

Гудаурі є одним з найпопулярніших гірськолижних курортів Грузії.

Він розташований на висоті понад дві тисячі метрів над рівнем моря. Висота снігового покриву на схилах досягає 1,5 метра. Гірськолижний сезон у Гудаурі триває з грудня по травень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram