ГоловнаСвіт

The Telegraph: "Новачок" потрапив у Великобританію в багажі дочки Скрипаля

Речовиною було просякнуто предмети одягу, щось з косметики або подарунки.

The Telegraph: "Новачок" потрапив у Великобританію в багажі дочки Скрипаля
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

Речовина, якою отруїли колишнього офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля, була в багажі його дочки, з яким вона прибула з Москви.

Про це повідомляє газета Telegraph з посиланням на джерела в спецслужбах.

Слідство опрацьовує версію, що отрутою було просякнуто предмети одягу, щось з косметики або подарунки, які мали розпакувати в будинку Скрипаля.

За однією з версій, у квартиру Юлії в Москві могли проникнути люди, які й підклали отруту в чемодан.

За даними видання, слідчі відмовилися від версії, згідно з якою злочинці самі потрапили на територію Великобританії з отруйною речовиною.

Видання робить висновок, що так "міс Скрипаль була навмисно націлена на батька".

У поліції графства Вілтшир заявили, що загалом з отруйною речовиною в Солсбері потенційно могла контактувати 131 особа. 46 людей звернулися до лікарні.

Нагадаємо, 4 березня колишнього полковника Головного розвідувального управління Генштабу РФ Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними в британському Солсбері і госпіталізували із сильним отруєнням.

Отруєння Скрипаля швидко призвело до зростання напруженості у відносинах Москви і Лондона. 12 березня, виступаючи в парламенті, прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що Скрипаля і його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в Росії. Мей зажадала, щоб російська влада протягом доби повідомила, яким чином отруйна речовина потрапила в Британію. В іншому раді Лондон вживе серйозних заходів.

Росія ультиматум Британії проігнорувала, а Володимир Путін, відповідаючи на питання про причетність РФ до отруєння, сказав: "Ви спочатку розберіться там, а потім ми з вами будемо це обговорювати". Британія після цього вирішила вислати 23 російських дипломатів.

15 березня лідери США, Франції, Німеччини та Британії зажадали від Росії пояснень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram