ГоловнаСвіт

США розширили санкції проти Росії за втручання у вибори та кібератаки

До оновленого списку увійшли 14 фізосіб і одна організація.

США розширили санкції проти Росії за втручання у вибори та кібератаки
Фото: kp.ua

Міністерство фінансів США внесло до списку санкцій 19 росіян і низку організацій і компаній за втручання у вибори президента США в 2016 році та кібератаки.

До оновленого санкційного списку увійшли 14 фізичних осіб та одна організація - Агентство інтернет-досліджень, також відоме як "фабрика тролів", передає "Радіо Свобода".

Майже всі фізособи є співробітниками Агентства інтернет-досліджень. У середині лютого спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив їх у втручанні у вибори в США в 2016 році.

За інформацією ЗМІ, до "фабрики тролів" причетний також російський бізнесмен Євген Пригожин, якого вважають товаришем Володимира Путіна. У березні президент РФ в інтерв'ю NBC News підтвердив факт знайомства з бізнесменом, але заявив, що той не є його другом.

Пригожин і його компанії "Конкорд менеджмент" і "Конкорд Кейтеринг" були включені до списку санкцій раніше.

Нагадаємо, в США триває розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори в США. На початку серпня 2016 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування "російського сліду". Мюллер з'ясовує, чи мала місце змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва свою причетність до виборів в інших державах відкидає.

У лютому заступник генпрокурора США Род Розенштейн заявив про намір Вашингтона домогтися екстрадиції 13 росіян, яких звинуватили в спробі вплинути на американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram