ГоловнаСвіт

У Франції російському художнику Павленському продовжили арешт на чотири місяці

На знак протесту Павленський оголосив нове голодування.

У Франції російському художнику Павленському продовжили арешт на чотири місяці
Художник Павленский
Фото: Илья Варламов

У Парижі суд продовжив на чотири місяці арешт російському художнику і акціоністу Петру Павленському, якого разом з дружиною звинувачують у "знищенні чужого майна суспільно небезпечним способом" через підпал будівлі Банку Франції.

Про це повідомила його адвокат Домінік Бейретер-Мінков, передає "Новая газета".

За її словами, на знак протесту Павленський оголосив нове голодування. Рішення суду про продовження арешту захист оскаржуватиме, додала Бейретер-Мінков. Засідання суду з приводу апеляції може відбутися вже через три тижні.

Павленський перебуває в паризькій в'язниці Флері-Мережіс уже чотири місяці. За словами його дружини, за цей час до художника жодного разу не прийшов слідчий.

Згідно з французьким законодавством, після закінчення перших чотирьох місяців перебування Павленського у в'язниці суд мав вирішити, продовжити термін арешту чи випустити художника на волю із зобов'язанням регулярно відзначатися в поліції і не покидати межі регіону.

У жовтні 2017 року в Парижі затримали Павленського за підпал будівлі Банку Франції. Цю акцію художник влаштував разом з дружиною Оксаною Шалигіною, назвавши метою "революційну пожежу по всьому світу".

Павленський виїхав з Росії в січні разом з Шалигіною та дітьми після того, як у Росії проти нього порушили кримінальну справу про зґвалтування. У травні він отримав політичний притулок у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram