ГоловнаСвіт

У Раді Федерації Росії назвали "Кремлівський список" фактичним розривом відносин зі США

"Формально у наших країн є відносини".

У Раді Федерації Росії назвали "Кремлівський список" фактичним розривом відносин зі США
Владимир Джабаров
Фото: news-front.info

Перший заступник голови Комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров вважає, що включення в "Кремлівську доповідь" мінфіну США фактично всього російського керівництва означає розрив відносин між Росією і США.

Про це він заявив РИА Новости.

"Формально у наших країн є відносини, але включення у санкційний список практично всього керівництва нашої країни говорить про те, що ці відносини фактично розриваються", - сказав Джабаров, включений у санкційний список США ще 2014 року.

"Я вважаю цей санкційний список дурістю, на яку я не звертаю уваги. Думаю, що ті, кого торкнуться нові санкції, так само уваги на них не звернуть", - додав він.

Джабаров також заявив, що "не відчув впливу санкцій у своєму житті - ні в професійній, ні в особистій сфері".

"Навпаки, я пишаюся тим, що потрапив у цей санкційний список одним із перших. Отже, якийсь внесок - нехай невеликий, нехай маленький, але зробив у нашу спільну справу", - заявив Джабаров.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США опублікувало "кремлівський список", передбачений новим законом про санкції проти російських олігархів і людей з близького оточення президента РФ Володимира Путіна. Вашингтон поки що вирішив відмовитися від нових обмежень, і потрапляння в ці списки не означає обов'язкове введення санкцій проти їх фігурантів. Попри це, деякі російські олігархи через лобістів у Вашингтоні намагалися не потрапити в цей список.

З понеділка, 29 січня, США також почнуть вводити санкції проти фізосіб і компаній з будь-якої країни світу, які будуть укладати "істотні" контракти з підприємствами оборонного сектору Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram