ГоловнаСвіт

Жінки, які звинувачували Трампа в домаганнях, попросили Конгрес провести розслідування щодо президента

У Білому домі звинувачення щодо Трампа назвали "фальшивими", оскільки Трамп переміг на виборах.

Жінки, які звинувачували Трампа в домаганнях, попросили Конгрес провести розслідування щодо президента
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Троє жінок, які раніше заявили про сексуальні домагання з боку Дональда Трампа, ще до того як він став президентом, звернулися до Конгресу США з проханням провести розслідування цих звинувачень.

Про це повідомив телеканал ABC News

"Троє жінок, які раніше звинувачували президента Дональда Трампа в непристойній сексуальній поведінці або домаганнях за кілька років до його обрання, закликали Конгрес розслідувати звинувачення проти нього", - наголошено в повідомленні.

Рейчел Крукс, Джессіка Лідс і Саманта Холві (Rachel Crooks, Jessica Leeds, Samantha Holvey) заявили про свою вимогу на прес-конференції в понеділок, 11 грудня. Перед цим вони оголосили про свій намір на телеканалі NBC. Це сталося через тиждень після того, як троє членів Конгресу пішли у відставку через подібні звинувачення.

"Я прошу, щоб Конгрес не звертав уваги на свої партійні зв'язки (з президентом, - ред.) і досліджував історію непристойної сексуальної поведінки пана Трампа", - заявила Крукс.

Сам Трамп відкидає всі звинувачення в сексуальних домаганнях або непристойній поведінці. При цьому торік він попросив пробачення за свої коментарі, записані на плівку, які набули розголосу під час виборчої кампанії.

Водночас у Білому домі займають жорстку позицію на підтримку президента. Так, прес-секретар адміністрації Сара Сандерс заявила, що ці заяви жінок є "фальшивими", що, за її словами, підтверджується їхньою підтримкою Трампа на виборах президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram