ГоловнаСвіт

У Німеччині різдвяні ярмарки відкривають за посилених заходів безпеки

Глава МВС ФРН заявив, що "загроза терору дуже висока".

У Німеччині різдвяні ярмарки відкривають за посилених заходів безпеки
Фото: EPA/UPG

Традиційні різдвяні ярмарки в Німеччині відкривають за посилених заходів безпеки майже через рік після теракту в Берліні.

Про це повідомляє Associated Press.

Глава МВС Німеччини Томас де Мезьєр закликав німців не залишатися осторонь через страх, заявивши, що "різдвяні ярмарки - це частина німецького життя і культури". При цьому він підкреслив, що "загроза терору дуже висока. Будь-якої миті. У будь-якому місці".

Берлінський різдвяний ярмарок, де в грудні 2016 року в результаті теракту загинули 12 осіб, має відкритися сьогодні ввечері церемонією при свічках. В рамках посилення заходів безпеки місце його проведення захистили бетонними блоками, щоб виключити можливі автомобільні атаки. На ярмарках також буде активніша присутність поліцейських.

У річницю атаки, 19 грудня, різдвяний ярмарок у Берліні закриють.

Нагадаємо, що увечері 19 грудня 2016 року фура, якою керував тунісець Аніс Амрі, на повній швидкості в'їхала в натовп людей на різдвяному ринку в одному з центральних районів міста. У результаті загинули 12 людей, 48 були поранені. Терористові вдалося втекти з місця події, його згодом застрелили італійські поліцейські в Мілані під час перевірки документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram