ГоловнаСвіт

Рьотіг: у Європі немає невдоволення Україною

Німецький експерт не бачить членства для України в ЄС в найближчому майбутньому.

Рьотіг: у Європі немає невдоволення Україною
Марсель Рьотиг
Фото: Макс Требухов

У Європі немає невдоволення чи втоми від України.

Про це на восьмому Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна, заявив Марсель Рьотіг, директор представництва Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

"Після нещодавнього саміту в Брюсселі (саміт Східного партнерства - ред.) я хочу підкреслити, що ви повинні серйозно розглянути, що Україна може запропонувати. Звичайно, Київ багато чого хотів би для себе, але це ілюзія. Ми можемо багато чого запропонувати в плані енергетичних спілок, але знову-таки, тут дилема з нашого боку. Ми бачили, що в Україні багато всього просувається вперед і ЄС надав вам величезний золотий калач. Після того, як була ратифікована асоціація з Європою, після того, як був відкритий режим вільного пересування, мені здається, ми надали вам величезні і стимули", - заявив він.

За його словами, в Європі бачать успіхи в проведенні реформ в Україні. "Україна і її платоспроможність - більше не питання, економіка поліпшується", - підкреслив він.

"А втім, ми повинні думати про членство для України. Однак поки що це перспектива... І в кінці цього процесу ми бачимо, що повинні вимагати від України виконання всіх умов для інтеграції в ЄС", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram