ГоловнаСвіт

Демократа Білла де Блазіо переобрали мером Нью-Йорка

Влада Нью-Йорка відкрито виступає проти спроб Білого дому посилити міграційну політику.

Мера Нью-Йорка, представника Демократичної партії Білла де Блазіо переобрали на другий термін.

Про це повідомляє The Washington Post

За підсумками підрахунку 90% бюлетенів він отримав перемогу над представницею Республіканської партії Ніколь Малліотакіс, набравши 65,3% голосів. За 36-річну Малліотакіс проголосували 28,9% виборців.

Де Блазіо обрали мером Нью-Йорка 2013 гоку - він став першим демократом на цій посаді за 25 років. Протягом своєї передвиборної кампанії він заявляв виборцям, що його проект будівництва до 2026 року 200 тис. квартир у рамках програми доступного житла виконано наполовину. Він також критикував політику нинішньої адміністрації США. Він зазначив, що Нью-Йорк "протистояв Дональду Трампу зі самого початку".

На підтримку де Блазіо виступав екс-кандидат у президенти США від демократів Берні Сандерс. Протягом кампанії де Блазіо він заявляв, що дії голови мегаполіса "прямо протилежні тому, що намагається зробити Дональд Трамп". Зазначимо, що Трамп - мешканець Нью-Йорка. На муніципальних виборах він проголосував достроково перед від'їздом у 12-денне азійське турне. Білий дім не сказав, за кого голосував глава держави.

У Нью-Йорку живе понад 500 тис. нелегальних мігрантів, а влада міста відкрито виступає проти спроб адміністрації президента посилити міграційну політику. Білл де Блазіо навесні заявив про виділення $16,4 млн на юридичну допомогу для затриманих іноземців і здобувачів статусу біженця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram