ГоловнаСвіт

Роналду в суді відкинув звинувачення в несплаті податків

Коментувати процес він відмовився доти, доки не буде ухвалено "справедливе рішення". 

Роналду в суді відкинув звинувачення в несплаті податків
Фото: EPA/UPG

Нападник "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду, підозрюваний в ухиленні від сплати податків, у понеділок, 31 липня, дав свідчення в суді міста Посуело-де-Аларкон під Мадридом.

Про це повідомляє  Німецька хвиля.

Після півторигодинного перебування в суді футболіст покинув будівлю через чорний хід, відмовившись від спілкування з журналістами. Їм довелося задовольнятися офіційною заявою, поширеною представниками Роналду.

"Іспанська податкова служба знає всі подробиці про мої доходи, оскільки я ніколи нічого не приховував і не мав наміру ухилятися від сплати податків. Після переходу в "Реал" я продовжував користуватися послугами людей і структурою з правових норм, які були організовані 2004 року в "Манчестер Юнайтед". Британська скарбниця ніколи не мала до мене запитань і підтверджувала, що все оформлено за законами", - заявив Роналду.

Футболіст вказав, що для запобігання тиску або створення різних домислів ним було прийнято рішення не коментувати процес доти, доки не буде винесено "справедливе рішення".

У разі відкриття процесу і визнання Роналду винним йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до трьох з половиною років і штраф до 28 мільйонів євро.

Як повідомлялося, у травні Кріштіану Роналду заплатив € 6 млн, щоб уникнути кримінального переслідування. Податкова служба Іспанії звинуватила футболіста в несплаті з 2011 по 2013 роки податків на суму майже 15 млн євро.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram