ГоловнаСвіт

Біткойн-біржа BTC-e відкинула причетність до росіянина, якого підозрюють у відмиванні $4 млрд

BTC-e пояснила, чому була недоступна декілька днів.

Біткойн-біржа BTC-e відкинула причетність до росіянина, якого підозрюють у відмиванні $4 млрд
Фото: EPA/UPG

Біткойн-біржа BTC-e заявила, що росіянин Олександр Винник, якого затримали в Греції за підозрою у відмиванні $4 млрд, ніколи не був співробітником компанії.

Про це йдеться в коментарі біржі в офіційному "Твіттері" ВТС-е

"Офіційно заявляємо - Олександр [Винник] ніколи не був керівником або співробітником нашого сервісу", - йдеться в повідомленні біржі.

Росіянина затримали в Греції 26 липня за запитом США. Його підозрюють у відмиванні грошей через транзакції біткойнів. Мін'юст США пред'явив йому звинувачення і заявив, що Винник відмивав гроші за допомогою BTC-e. Сама біржа криптовалюти, що є однією з найбільших у світі, була недоступна декілька днів.

BTC-e пояснила, що 25 липня в дата-центр прийшли співробітники ФБР і вилучили все обладнання. На серверах були бази даних і гаманці сервісу. Зараз частину коштів арештовано. 28 липня було вилучено домен.

"Майже шість днів ми не могли домогтися від нашого хостинг провайдера чіткої відповіді, що ж сталося з нашими серверами, тому інформацію публікуємо тільки зараз", - пояснює біржа.

Влада США вважає, що Винник може бути причетний до злому японської біржі криптовалют Mt.Gox. Вона завершила роботу в 2014 році через кібератаку. За версією правоохоронних органів США, росіянин отримав гроші в результаті злому біржі і зміг відмити їх через BTC-e і Tradehill.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram